Biografie van Dr Heide

https://www.zorgkaartnederland.nl/zorgverlener/dermatoloog-heide-r-152341

 

Rogier Heide, dermatoloog (1968)

  • Opleiding geneeskunde en artsexamen (cum laude) Erasmus Universiteit 1986-1994
  • Werkzaam op afdeling chirurgie Universitair Medisch Centrum Utrecht 1994
  • Opleiding tot dermatoloog Erasmus Universiteit 1995-2001
  • Staflid vakgroep dermatologie NWZ-ziekenhuis Alkmaar 2001-2010
  • Promotie tot Doctor in de geneeskunde Erasmus Universiteit Rotterdam 2009
  • Medeoprichter Huidziekenhuis Dermicis Alkmaar  2010-2018
  • Werkzaam in ziekenhuis Rivierenland Tiel 2018
  • Werkzaam BovenIJ ziekenhuis Amsterdam 2018-heden
  • Medeoprichter kliniek SaltDerma 2019-heden

 

Lidmaatschappen;

Nederlandse vereniging voor dermatologie en venereologie

European Academy of Dermatology Venerology

American Academy of Dermatology

 

Dr. Heide heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van (kinder)dermatologie, operatieve dermatologie (chirurgie van de huid) en flebologie (spataders). Zijn ervaring heeft hij opgedaan in verschillende ziekenhuizen (topklinisch maar ook streekziekenhuizen) en in zelfstandige klinieken. Ook na zijn promotie werkte hij nauw samen met zijn mentor wijlen Prof. dr.  Arnold P. Oranje, hoogleraar kinderdermatologie.

In de ruim twintig jaar als dermatoloog heeft dr. Heide dagelijks vele patiënten gezien. Die ervaring is van grote waarde in zijn werk: goede zorg kent vast patroon: “eerst de mens dan de aandoening” Want niemand is hetzelfde en iedereen verdient een aanpak die op maat is. Of het nu gaat om een puber met hardnekkige acne of een senior met huidkanker, elke patiënt heeft recht op volle aandacht en zorg. Dat betekent niet gelijk een lange diepgravende consulatie maar wel een praktische aanpak met heldere doelen.

De patiënten die Heide behandeld heeft omschrijven hem vooral als toegankelijk, to-the-point, en vriendelijk. Hij heeft gedurende een aantal jaren korte verhaaltjes geschreven over grappige, leerzame en bijzondere momenten in de spreekkamer. Een deel daarvan is te vinden op de facebook pagina Columns van dr. Rogier Heide.

Dr. Heide is mede-initiatiefnemer van SaltDerma. Dit is een kliniek van huisartsen en specialisten samen. SaltDerma is anders dan u gewend bent want de rollen zijn anders. U hoeft niet naar het ziekenhuis of klinisch behandelcentrum; de medisch specialist komt naar u toe en houdt spreekuur in de huisartspraktijk. Veel behandelingen kunnen daar ingepland worden.  Bij SaltDerma gaat het om zorg leveren die echt nodig is, dicht bij huis en zonder lange wachttijd.

Dr. Beeker van de GoedGezondGroep heeft dr. Heide/SaltDerma uitgenodigd om spreekuur te starten in Wilnis/Vinkeveen. Sinds april 2019 is er op woensdagen afwisselend spreekuur in Wilnis-dorp Medisch Centrum en Zuiderwaard Medisch Centrum (Vinkeveen).

De spreekuurtijden zijn van 13.30-17.00 voor patiënten die een verwijzing hebben van de huisarts.